top of page
Keresés

Fűtéskorszerűsítésen, fürdőszoba felújításon gondolkozik? - Segítünk!

Frissítve: 2023. ápr. 22.

Október közepe óta népszerű téma nem csak a gyermekes családok körében, de a médiában is az otthonfelújítás. Nem véletlen, hiszen 2022-ig egy egészen rendkívüli lehetőség nyílt meg, aminek keretében akár féláron elvégezhetőek az ilyen jellegű munkálatok. Az igénylés menetéről és az igénylők köréről már írtunk korábban. Most azokat a tudnivalókat igyekszünk összeszedni, amikre érdemes figyelni a tervezéstől, az árajánlatok összehasonlításán keresztül egészen a kivitelezésig.


Bármilyen építési vagy felújítási munka során érdemes időt és energiát szánni a tervezésre. Az ebbe fektetettek mindig megtérülnek, ugyanis egy jó koncepció esetén sok fejfájást és ezzel együtt pénzt is megspórolhatunk.

Burkolási, festési munkálatokat megelőzően célszerű ellenőrizni a falban lévő csövek, vezetékek állapotát és amennyiben szükséges elvégezni azok cseréjét. Egy csőtörés sosem jön jókor, de hatványozottan igaz ez egy néhány éve kifestett vagy újraburkolt helység esetén.

Legtöbben, mint otthonunkra gondolunk saját ingatlanunkra és elfelejtjük, hogy életünk egy jelentős befektetéséről is szó van egyben. Érdemes ezt a kivételes lehetőséget nem csak értékmegőrzésre, de értéknövelésre is felhasználni. Egy hatékony fűtés- és vízvezetékrendszerrel, vagy egy megragadó dizájnnal bíró ingatlan jelentősen többet érhet, mint ezekkel kevésbé rendelkező társai.

Az elmúlt évtizedekben a technológiai fejlődésnek köszönhetően kialakult egy új fogalom, az „okosotthon”. A piacon ez a jelző akár plusz 10%-os vételárat is érhet egy ingatlanértékesítés során, de egy megfelelő rendszer a rezsin is meglátszódik. Mindezt néhány eszközzel, egy megfelelő tervvel és a megfelelő szakemberek segítségével elérhetjük.

Ha a tervezés fázisával megvagyunk jöhet a költségek felmérése. Ezeket rendszerint rengeteg egyéni tényező befolyásolja, így szinte minden esetben egyedi ajánlatra van szükség. A legtöbb szakember ingyenes, vagy a munkadíjból levonható felmérés alapján készíti el a szükséges anyagok listáját, illetve a munkadíj árajánlatát. A kész anyaglistával akár mi magunk is felkereshetjük a szakkereskedéseket, ahol tájékozódhatunk az árakról. Célszerű több árajánlatot is kérni mind az anyag, mind a munkadíj tekintetében, így kiválaszthatjuk a költségvetésünkhöz leginkább illeszkedőt.

Fontos megjegyezni azonban, hogy nem mindig a legolcsóbb a legjobb! Azonos minőséget, kisebb pénzért megkapni szinte lehetetlen. Igaz ez mind a felhasznált anyagokra, mind az elvégzett munka színvonalára. Mindig van olcsóbb...


Mi a Wall-In Épületgépészeti Szakkereskedésnél különös figyelmet fordítunk a minőségre. Szortimentünkben vezető magyar és európai gyártók termékeit találhatják, legyen szó csőrendszerekről, csaptelepekről, kerámiákról, vagy készülékekről. Árajánlatkérésükkel forduljanak hozzánk bizalommal!


Miután kiválasztottuk, hogy a terveinket hogyan ültessük át a valóságba már csak egy jó tanáccsal szolgálhatunk. Mindent dokumentáljanak! Elburkolás előtt célszerű fényképeket készíteni a csövek és vezetékek helyzetéről, ez későbbi átalakítás vagy probléma esetén nagyon hasznossá válhat. Gyűjtsék a különböző készülékek, például gázkazán, bojler, radiátor, keringetőszivattyú, csaptelep garanciajegyeit, amennyiben mód van rá írják fel a cikkszámokat. Ezekkel egy esetleges meghibásodás esetén könnyen beazonosíthatják a szükséges cserealkatrészt.


Amennyiben további kérdésük merülne fel, netán tanácsra van szükségük keressék fel üzletünket. Szakképzett értékesítőink segítenek eligazodni a rengeteg alternatíva és különböző márkák között.


Az Otthonfelújítási támogatás igénybevételéhez szükséges dokumentumokat, tájékoztatót, illetve gyakran ismételt kérdéseket és válaszokat megtalálják weboldalunkon.


Eredményes felújítást/építkezést kíván a Wall-In Épületgépészeti Szakkereskedés!


Minden ami víz-gáz-fűtés

bottom of page