top of page
Keresés

Felejtse el a hegesztést...MEGAPRESS-eljen!

Frissítve: 2023. ápr. 22.

A német Viega már több mint 115 éve azon dolgozik, hogy kutatással és fejlesztéssel egyszerűbbé tegye a szerelést. Az egyik legnagyobb innovátornak számít az épületgépészetben, modern problémákra modern válaszokat keresve. Termékei számos kontinensen elérhetőek és elismertek. A Viega meggyőződése: A minőség a lényeg. Mi, a Wall-In Épületgépészetnél ugyanezt valljuk és igyekszünk kínálatunkban szerepeltetni a legkorszerűbb megoldásokat.


A Megapress egy régi szereléstechnikát forradalmasít, ugyanis hegesztés nélkül teszi lehetővé fekete vagy horganyzott acélcsövek összekötését. A hidegen préselt kötéseknek hála a szerelés nem csak sokkal gyorsabb, de sokkal biztonságosabb is. Legyen szó fűtés- vagy gázszerelésről a Viega Megapress szolgálatra kész.

Gazdasági szempontok

A hegesztés évtizedek óta bevált módszer, azonban nagy időráfordítást, állandó tűzveszélyt és fizikai erőkifejtést jelent. A nehéz hegesztőgépek és gázpalackok hordozása igazi erőpróba, különösen igaz ez akkor, amikor a hegesztésre váró csatlakozás több méter magasban van. A Megapress-nél ez egyetlen présgéppel és egy alkalmas préspofával helyettesíthető, ráadásul szerződött partnereinknek mindezt biztosítjuk 1/2”-1”-ig. Mindezek a hegesztéssel szemben akár 60%-kal gyorsabb munkavégzést biztosítanak. Ez mind kivitelezői, mind megrendelői oldalról nézve hatalmas előny.


Biztonság

Ahogy korábban már említettük a hideg préskötések kialakításakor nincs tűzveszély. Ezen túlmenően az idomok egy úgynevezett SC kontúr elemmel is el vannak látva, melyek azonnal megmutatják a lepréseletlen idomot egy tömörségi vizsgálat során. Száraz nyomáspróbát 3 bar-ig, nedves nyomáspróbát akár 6,5 bar-ig végezhetünk, ezzel jelentősen felülmúlva a legtöbb szabványt. Sajnos ivóvízrendszereknél nem alkalmazható, azonban ez egyértelműen jelezve van minden idomon az alábbi piktogrammal.

Felhasználás

Legyen szó lakossági vagy ipari munkáról a Megapress megállja a helyét. A termékcsalád megoldást jelent gáz- és fűtésszerelésnél, de kitűnően alkalmazható sprinkler és tűzoltó-berendezéseknél, sőt sűrített levegős hálózatokban is. 3/8”-4” átmérőig állnak rendelkezésre idomok, melyek közül szerelvényboltunkban 1/2”-1” mérettartományban tartunk.

Kérdés esetén keresse szakképzett értékesítőinket.


Wall-In Épületgépészet


Minden, ami víz-gáz-fűtés!




*képek forrása: viega.hu

bottom of page