top of page
Keresés

Hatékonyság és komfort kéz a kézben! - a modern keringető szivattyúk

Kiemelkedően fontos, hogy tisztázzuk otthonunknak és benne nekünk, mire is van szükségünk. Nagy vonalakban két fő csoportra bonthatjuk a keringető szivattyúkat, mégpedig a fűtési és a használati melegvíz (HMV) cirkulációs pumpákra.

Fűtési keringető szivattyú

Ezek az eszközök azt a célt szolgálják, hogy fűtési rendszerünkben - legyen szó hagyományos radiátoros-, vagy modern felületfűtésről – a hő leadását követően a víz minél hamarabb visszajusson a hőtermelő berendezésbe, hogy ott újból felmelegedjen, és ismét útra induljon otthonunk hőellátására. Habár a legtöbb mai gázkazán már rendelkezik beépített keringető szivattyúval bizonyos helyzetekben mégis telepíteni kell ezen felül külső pumpákat is az optimális rendszerműködés eléréséhez. Tipikusan ilyen helyzet, ha otthonunkban nem csak egy fajta fűtési megoldás van, hanem például a radiátoros fűtést kombináljuk a padlófűtéssel, vagy szimplán nagyobb teljesítményre van szükségünk az áramoltatás terén.

HMV cirkulációs szivattyú

A HMV cirkulációs szivattyúk, hasonlóan a fűtési keringető szivattyúkhoz a közeg keringtetésére szolgálnak. Szerepük akkor válik kiemelkedővé, amikor fürdőszobánk, konyhánk és egyéb melegvizet használó helyiségeink messzebb helyezkednek el a hőtermelő berendezéstől. HMV cirkulációs szivattyú nélkül ebben a helyzetben a vezetékben lévő hidegvizet minden alkalommal ki kell kergetnünk a csőből, ami esetenként néhány liter víz „elpacsálását” jelenti. Ezzel éves szinten sok-sok köbméter ivóvizet elpazarolva nem csak pénztárcánkat, de környezetünket is terheljük. Meg kell jegyeznünk, hogy egy ilyen rendszerhez nem csak a csaptelepekig terjedő vízhálózatra van szükségünk, de egy visszatérő vezetékre is. Ezt a többletköltséget, illetve a szivattyú árát azonban befektetésként is felfoghatjuk, mivel hosszú távon nem csak pénzt takarít meg nekünk, de környezetünket is óvja!

Minőség

A szerelvényboltok kínálatát végig nézve számtalan gyártó, rengeteg különböző termékével találkozhatunk. Ez esetben láthatjuk, hogy az árak intervalluma is igen széles, mely a teljesítménnyel, illetve a minőséggel együtt nő. A Wall-In Épületgépészeti Szakkereskedésben célunk, hogy kifogástalan minőséget biztosítsunk vásárlóink számára mind csőrendszerek, mind készülékek, mind egyéb szerelvények terén. A számtalan gyártó és típus közül üzletünkben elérhetőek a szlovén gyártású IMPPumps kedvezőbb árfekvésű termékei, illetve a prémium, német Wilo és dán Grundfos szivattyúi.

Kérdéseivel keresse szakképzett értékesítő kollégáinkat! Állunk rendelkezésére.


Wall-In Épületgépészet

Minden, ami víz-gáz-fűtés

bottom of page