top of page
Keresés

Klímavédelemben az elsők! – Klímabarát város díjat vehetett át Szeged

A Klímabarát Települések Szövetsége által 2020-ban hagyományteremtő céllal meghirdetett pályázaton olyan városok és községek jelentkezését várták, akik az elmúlt években, évtizedekben beruházásokkal, intézkedésekkel és gyakorlatokkal kötelezték el magukat a zöld jövő irányában.

Szegeden hosszú évek óta fontos a klímavédelem. Az elmúlt időszakban intézményi szinten több, jelentős energetikai felújítás valósult meg. Számtalan programot indítottak a kerékpározás és közösségi közlekedés népszerűsítése érdekében. Ehhez természetesen szükség volt az infrastruktúra modernizálására, vagy kialakítására is. Ennek keretében bővítésre és fejlesztésre került a kerékpárúthálózat és a tömegközlekedés. Ez a folyamat napjainkban is zajlik, jelenleg futó legnagyobb projektje a geotermikus fűtési rendszer kiépítését szolgáló beruházás. Amely, ha befejezésre kerül, 40 százalékkal csökkenti a károsanyag kibocsájtást a 2008-as bázisévhez képest.

Az utóbbi projekt európai szinten is jelentősnek számít. Végeztével, Szeged, Európa második legnagyobb geotermikus módon előállított távhőt szolgáltató városává válhat, felzárkózva ezzel az izlandi főváros mögé. Ez kiemelkedő teljesítmény, figyelembe véve, hogy a város nevének jelentése „füstölgő öböl”, a Reykjavík területén feltörő hévízforrások gőze miatt.

Örülünk, hogy városunk szem előtt tartja ezt a fontos célt és gratulálunk az elismeréshez! Egyúttal reméljük, hogy akár lakossági, akár ipari oldalról a szerelvényboltunkban forgalmazott minőségi termékekkel hozzájárulhatunk a fűtéskorszerűsítési és energiahatékonysági törekvésekhez.


Wall-In Épületgépészet


Minden, ami víz-gáz-fűtés!




forrás: szeged.hu

bottom of page