top of page
Keresés

Szavazzon Ön is bizalmat a svájci, német, osztrák triónak!

Frissítve: 2023. ápr. 22.

Napjainkban a víz- és fűtésrendszerek kialakítása során a legelterjedtebb és leghasználtabb módszer az ötrétegű szereléstechnika. A hagyományos rézzel szemben jóval kedvezőbb áron valósítható meg ugyanaz a hálózat, illetve a vassal szemben sokkal egyszerűbb a kialakítás és a vele történő munka.


Ahogy a legtöbb termék esetén, úgy itt is jelentős különbségek vannak cső és cső között. A különböző eljárásoknak és alapanyagoknak köszönhetően figyelhetőek meg jelentős eltérések. Ez magánszemélyként jellemzően az árban mutatkozik meg, azonban kivitelezői szempontból kézzel fogható eltérések vannak. Egy magasabb minőségű csővel sokkal könnyebb dolgozni, sokkal jobban megformálható, hajlítható az anyag.


Az eltérések azonban nem csak a csövekben figyelhetők meg, de az idomokban is. Egy laikusnak jellemzően a súlyból tűnhet fel, hogy melyik a minőségi termék. Szakemberként azonban a cső-idom párossal való munka is meghatározó. Mennyire egyszerű a két fél „házasítása”, mennyi idő megy el a cső kalibrálásával, vagy az idom beleillesztésével. Ezen kérdésekre adott válaszok azonban már a megrendelő pénztárcájára is hatással vannak, hiszen a plusz időráfordítás magasabb munkadíjakat eredményezhet.


Üzletünkben a víz-gáz-fűtés szerelvények világában méltán híres, osztrák Herz Armaturen GmbH idomjait forgalmazzuk a műanyag extrudálás terén szintén elismert német-svájci HakaGerodur AG csöveivel. E két gyártó termékére rendszergarancia érvényes, nem beszélve a kiváló kompatibilitásról.


Szakemberként azt vehetjük észre, hogy az idom akár kalibrálás nélkül is könnyedén összecsúszik a csővel. Természetesen a kalibrálás ennek ellenére is javasolt. A nem oldható kapcsolat kialakításához TH-s présfejre van szükség. Szerződött partnereink számára ezt biztosítani tudjuk az általunk készleten tartott méretekhez.


Üdvözlettel,

a Wall-In Épületgépészeti Szakkereskedés csapata


Minden ami víz-gáz-fűtés!


Szakkereskedés, nem csak szakembereknek.


bottom of page