top of page
Keresés

Szénacél présrendszer: kedvező ár, gyors és tiszta munka

Frissítve: 2023. ápr. 22.

Legyen szó lakossági vagy ipari felhasználásról a szénacél présrendszerek tökéletes megoldást jelentenek ott, ahol a szállítandó közeg túl meleg a műanyag csöveknek. Így például tökéletes választás vegyes tüzelésű kazánok által fűtött rendszerek szerelésekor, vagy olyan helyeken ahol napkollektor segíti a melegvízellátást, de sűrített levegős, illetve hűtési hálózatok kialakításakor is használhatjuk.

Szénacél csövek és idomok
Szénacél csövek és idomok

A Wall-In Épületgépészetnél nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre, illetve a fenntarthatóságra. Ennek jegyében kínálatunk jelentős része magyar vagy európai gyártók termékeiből áll össze. A Pipelife Magyarország által gyártott C-Press préskötéses szénacél rendszer tökéletesen illeszkedik filozófiánkhoz.


Szerelvényboltunk elsődlegesen a lakossági igényeket szándékozik kielégíteni, így a 15-108 mm átmérőben elérhető családból jelenleg a háztartásokban használt 15-28 mm átmérőjű csöveket és idomokat készletezzük. A nagyobb méreteket rövid határidővel biztosítjuk ügyfeleinknek. Szerződött partnereink részére az ezekhez a méretekhez szükséges M préskontúrral rendelkező présszerszámokat biztosítjuk!

Gyors és biztonságos kivitelezés

A préskötések kialakítása lényegesen kevesebb időt igényel, mint a hagyományos hegesztés, vagy forrasztás. Továbbá a tűzveszély is teljes mértékben kizárható, mivel a kötések kialakításakor nincs nyílt láng használat, így nincs szükség tűzbiztonsági intézkedésekre felújítás vagy javítás esetén. A hagyományos szereléstechnikákkal szemben a munka során nem kell semmilyen segédanyagot használni. Így egy jóval tisztább és kényelmesebb kivitelezés biztosítható. Az építési folyamat mindössze néhány egyszerű lépésből áll:

  • vágás

  • sorjázás

  • idomok felhelyezése, majd

  • préskötések elkészítése

Itt is igaz, hogy az idő pénz. A kevesebb kivitelezésre fordított időnek köszönhetően hamarabb érjük el a kívánt készültségi szintet, továbbá a szerelői munkadíj is várhatóan alacsonyabb, mint a forrasztásos réz technikánál.


Felhasználási feltételeket ketté kell bontani a fekete EPDM O-gyűrűs és a zöld tömítőgyűrűvel ellátott idomok között. Míg a zöld gyűrűs idomok akár 180 °C-ig használhatók, addig a feketék „csak” 120 °C-ig, de még így is bőven a jó minőségű ötrétegű csövek 90-95 °C-os tűréshatára felett járunk. A szénacél csövekre is érvényesek a fizika törvényei, hőtágulásuk miatt biztosítani kell a megfelelő csúszó rögzítési pontokat és a helyet a meghosszabbodott vezeték számára.


Ez a technika igen elterjedté vált napjainkban, így kevés olyan szerelvénybolt van, ahol ne lennének megtalálhatók az ilyen idomok és csövek. A Wall-In Épületgépészeti Szakkereskedésben azonban mi ennél tovább mentünk. Mivel gyakran használják a szénacél technológiát radiátoros rendszerek korszerűsítésekor, így üzletünkben eurokónuszos csatlakozási lehetőséggel ellátott radiátorszelepeket is tartunk, melyekkel közvetlenül 15-ös vagy 18-as szénacélcsőre köthetünk rá.


Bárminemű kérdés esetén keressék szakképzett értékesítőinket elérhetőségeink valamelyikén.


Wall-In Épületgépészeti Szakkereskedés


Minden, ami víz-gáz-fűtés!

bottom of page