top of page
Keresés

Hamarosan! – Lakossági napelem pályázat

Az elmúlt években egyre nagyobb hangsúlyt kap világszerte a klímavédelem. Legtöbbünk szinte nap, mint nap találkozhat a globális felmelegedésről szóló tartalmakkal a különböző médiumokban, de ha ott nem is, saját bőrünkön is egyre inkább tapasztalhatjuk hatásait. Elég csak az egyre szélsőségesebb időjárásra gondolnunk, mely folyamatosan kihívás elé állítja gazdaságunk szereplőit.


A Wall-In Épületgépészetnél célunk a leghatékonyabb és legtakarékosabb vízkezelési és fűtéstechnikai megoldások biztosítása. Energiát és vizet megtakarítani számtalan módon lehet, akár pár száz forintos perlátorokkal, hatékonyabb fűtésrendszerrel, modern keringető szivattyúkkal csak, hogy néhány cikkünket kiemeljük. Bízunk benne, hogy velünk együtt vásárlóink is csatlakoznak a klímatudatos fogyasztókhoz, mely társadalmi és gazdasági szempontok alapján duplán megéri!

Uniós és magyar szinten is kiemelt szerepet kap bolygónk védelme, melynek köszönhetően most számtalan magyar háztartás kaphat lehetőséget. 2021. december 6-án indul ugyanis a „Lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva” című pályázat, melynek keretében akár 100%-os vissza nem térítendő támogatással létesíthetünk (1) saját napelemes rendszert, vagy (2) napelemmel támogatott hőszivattyús fűtésrendszert. Az elnyerhető támogatás mértéke célonként változó, de akár a 11.300.000 Forintot is elérheti.

A napelem.palyazat.gov.hu/lakossag/felhivas oldal néhány fontos információját átemelve lakossági felhasználóként az alábbi keretek között gondolkodhatunk:

„A pályázat keretében kizárólag az alábbi két különböző műszaki tartalom egyikére igényelhető támogatás:

(1) Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszer létesítése,

VAGY

(2) tetőszerkezetre helyezett, alább részletezett kapacitáskorlát mellett napelemes rendszer létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítése és nyílászáró cseréje.

Pályázók köre: nagykorú természetes személy (magánszemély), a 2020. évben jövedelemmel rendelkezők a személyi jövedelemadó bevallás szerinti összevont jövedelmüknek egy főre jutó összege 0 forint és 4.850.000 forint közé essen.

Vissza nem térítendő támogatás igényelhető, ahol a támogatás intenzitása: 100%.

Elnyerhető támogatás legfeljebb az (1) esetén bruttó 2.900.000 Ft, (2) esetén bruttó 11.300.000 Ft.

Támogatásban várhatóan közel 35 ezer család részesül. Pályázatokat 4 ütemben, megyénként eltérő beadási időpontokkal, de rögzített megyei támogatási keretre lehet benyújtani.

Az első beadás 2021. december 6-tól kezdődik megyénként ütemezetten.

A beruházás csak a Regisztrált kivitelező listából választott, szerződött kivitelezővel valósítható meg.”


Szerelvényboltunkban a beruházáshoz szükséges szinte minden anyagot és készüléket megtalálhat, legyen szó hőszivattyúról, napelemről, a csatlakozó csőrendszer kialakításához szükséges elemekről, illetve egyéb fűtéstechnikai termékekről.


A pályázattal kapcsolatos további részletekért kattintson a https://napelem.palyazat.gov.hu/.


A beruházáshoz szükséges anyagok beszerzésével kapcsolatosan keresse kollégáinkat elérhetőségeink egyikén akár e-mailben, telefonon vagy személyesen üzletünkben.


Wall-In Épületgépészet


Minden, ami víz-gáz-fűtés

bottom of page