top of page
Keresés

Fűtésrendszer – tudnivalók, elemek, tippek, tanácsok, buktatók

Frissítve: 2021. nov. 27.

Bár még bőven nyár közepén járunk és a 30 fokokban inkább ábrándozunk légkondicionálásról, strandokról és tengerpartokról, nem szabad elfelejtenünk, hogy kontinentális éghajlatunknak ez csak egy időszaka.


A következő hetekben igyekszünk részletesen körbejárni a fűtési rendszerek alkotóelemeit, azok jellemző tulajdonságait. Sorra vesszük a különböző készülékek, hőleadók, csőrendszerek és egyéb tartozékok előnyeit és hátrányait.

Szót fogunk ejteni a különböző gázkazán típusokról, vegyes tüzelésű kazánokról, konvektorokról, hogy csak néhány készüléket emeljünk ki. Kitérünk arra, hogy milyen szempontok alapján érdemes megválasztani radiátorainkat vagy felületfűtési rendszereink csöveit, beszéljünk akár padlófűtésről, akár mennyezet vagy fal hűtés fűtésről. Sorra vesszük a hőleadók és hőtermelők közötti összeköttetést biztosító csőrendszereket, azok előnyeivel, hátrányaival és költségeivel együtt. Végső soron igyekszünk bemutatni azon eszközöket, amelyek az optimális rendszerműködést biztosítják, illetve növelik készülékeink várható élettartamát.


Ahogy eddig is, úgy ez után is kollégáink örömmel válaszolják meg a felmerülő kérdéseket, adnak tájékoztatást a kapcsolódó fűtéstechnikai lehetőségekről. Keressenek minket bizalommal, akár telefonos vagy online elérhetőségeinken, akár személyesen Lajta utcai szerelvényboltunkban. Cikksorozatunk célja, hogy kellő magabiztosságot adjon egy esetleges jövőbeli felújításhoz, építkezéshez, ismertesse a legmodernebb és legesztétikusabb megoldásokat.


Addig is élvezzük a nyári meleget, szakítsunk időt egy kis vízparti feltöltődésre, vegyünk D vitamin fürdőt a napsugarakban!


Ne feledjék,


Wall-In Épületgépészet

Minden, ami víz-gáz-fűtés!

bottom of page