top of page
Keresés

Nyílászárócsere akár 3,5 millió Forint otthonfelújítási támogatással

Korábbi bejegyzéseinkben már sorra vettük a fűtéskorszerűsítés lehetséges módjait, illetve leírtuk, hogy a Wall-In Épületgépészet miként tud segíteni a kivitelezésben, vagy éppen az energetikai tanúsítvány elkészítésében. Írtunk már a hőszigetelésről és annak fontosságáról, valamint arról, hogy a Wall-In Kft-nél milyen fajta hőszigetelő anyagok érhetőek el. Lássuk, mit kell tudni a nyílászárókról.

A nyílászárók, vagyis az ajtók és ablakok szintén azok a pontjai egy épületnek, ahol – főleg egy korszerűtlen eszköz esetén – rendkívül sok hő tud távozni. Az új otthonfelújítási támogatásban a nyílászárók cseréjére is lesz lehetőség, így csökkenthetjük otthonunk hőveszteségét.

Napjaink új építésű házaiban és felújítások esetén a leggyakrabban használt nyílászárók minimum 6 légkamrás profilokkal és 3 rétegű üvegezéssel rendelkeznek. Ez nem véletlen, az egyre szigorodó előírások miatt, ahol szükséges a tanúsítás, ott már nem is építhetünk be ettől kisebb teljesítményű ajtókat és ablakokat.

Amennyiben ingatlanunk korszerűtlen nyílászárókkal szerelt és nem rendelkezik hőszigeteléssel, abban az esetben mindenképpen gondoskodjunk az új nyílászárók beépítése előtt a kávák megfelelő szigeteléséről. Ezt a szigetelést legtöbbször XPS lemezekkel szokták megoldani, hiszen nagy sűrűségűek, strapabírók és kiemelkedő hővezetési tényezővel rendelkeznek.

A kávák hőszigetelése azért is nagyon fontos, mert a homlokzati szigetelés későbbi elkészítésekor ennek köszönhetően tudjuk majd biztosítani a tökéletes hőhídmentességet ingatlanunk külső szigetelése esetén.

Mire figyeljünk nyílászárók vásárlása esetén?

Mint minden termék esetén az építőiparban, itt is nagyon fontos a megbízható gyártói háttér és a jó minőségű alapanyagok. Egy ablak két fő alkotórészből áll össze. Az egyik a nyílászáró profilja, a másik maga az üveg. A profilok esetén több neves gyártó termékével is találkozhatunk a piacon, mint a Rehau, Gealan a többrétegű üvegek esetén pedig említhetjük a szatymazi CE Glass Industries termékeit. A konkrét ablakot számtalan kisebb nagyobb hazai gyártó készíti jellemzően a korábban említett gyártók termékeinek feldolgozásával. A választás során szenteljünk időt a gyártó hátterének megismerésére is, így korábbi üzleti eredményeire, minőségi tanúsítványaira stb.

Comments


bottom of page